Rubriky
Ostatní

Kváskové pečení – souhrn

Kvásek – 1:1 (mouka + voda + kvásek z ledničky)
200 g žitné mouky
200 ml vody
nebo 200g+300g mouky když děláme chleba i koláčky
12-16 hodin nechat přikrytý mikrotenem v teple

Kváskový chléb
600 g kvásku
600 g mouky hladké
170 ml vody
12 g soli
kmín
mouka na posypání

Kváskové koláčky
400 g kvásku
400 g hladké mouky (může být bílá nebo celozrnná – záleží na vás)
250 ml vlažného mléka
100 g rozpuštěného másla
2 polévkové lžíce cukru

hníst hníst hníst hníst, ještě nechat kynout, připravit koláčky, upéct chleba, upéct koláčky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *